ŞEHRİN EKONOMİK DİNAMİKLERİ VE EŞ BAŞKANIMIZLA BİRLİKTE OSB’DE ASENKA MERMERİ ZİYARET ETTİK

ŞEHRİN EKONOMİK DİNAMİKLERİ VE EŞ BAŞKANIMIZLA BİRLİKTE OSB’DE ASENKA MERMERİ ZİYARET ETTİK

DİSİAD, ŞEHRİN EKONOMİK DİNAMİKLERİ VE YEREL YÖNETİMLERLE BİRLİKTE OSB İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ YAPILMASI AMACI DOĞRULTUSUNDA  ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

“MARKALARIMIZ VE KENTİMİZİ TANIYALIM KAMPANYASI ÇERÇEVESİNDE”Bu ay ki ziyaretimizi derneğimizin Y.K Başkan Vekili Sayın Aziz GÖCÜK’e ait ASENKA MERMER’ firmasında gerçekleştirdik. Ziyarete B.Ş.B Eş Başkanı Sayın Gülten KIŞANAK,STK Temsilcileri, Bölge banak yöneticileri ve organize sanayide üretim yapan iş adamları ve Y.K Üyelerimiz katıldı. Toplantıda da konuşan Y.K Başkanımız sayın Burç BAYSAL;kentin ekonomik anlamda duraklık yaşadığını ve iş insanlarının 6-7 Ekim olayları nedeniyle şehri terk ettiklerine dair olan bütün haberlerin yanlış olduğunu söyledi. Baysal, “bugün buradaki topluluk yatırımların kapanmadığının göstergesidir. Hiçbir şekilde iş adamlarımız yatırımlarını ertelemedi. Yatırımları durdurup kenti terk etmedi. Şehrimiz ekonomik anlamda sürdürülebilir bir şekilde büyümeleri devam ettirmektedir. Kent hareketlilik içerisindedir. Bütün çalışanlarımız ile beraber kentin ekonomisini daha fazla yukarılara çıkarma çalışmaları içerisinde yer almaktayız. Diyarbakır’ın ve Türkiye’nin Kürt coğrafyasının içerisindeki madenlere farkındalık ve bu anlamda özveride bulunan çalışmaları ortaya çıkaracak şekilde çalışmalar olacaktır. Çok farklı kesimlerden misafirler gelecektir. Diyarbakır şehri ekonomik anlamda hızlı hareket etmektedir. Bunu herkesin çok net bir şekilde anlaması lazım. Dile getirenleri ve bu kette iş yapanları saygıya davet ediyorum. Sorunları ortadan kaldırmak için belediye, valilik ve OSB yönetimi ile çalışma yürütmekteyiz” dedi. Daha sonra konuşan B.Ş.B Eş Başkanı KIŞANAK;Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır’ın tarih, kültür ve geçmişiyle çok iddialı bir kent olduğunu, sanayici ve iş insanlarının ekonomik katkılarıyla kente sahip çıktığını söyledi. Başkan Kışanak, şöyle konuştu:

“Diyarbakır, Amed çok iddialı bir kent. Tarihi, kültürü ve geçmişiyle, gelişim potansiyeli ile son derece iddialı bir kent. Ufak tefek esintilerden etkilenecek bir kent değil. Sanayici ve iş insanlarımıza da kararlı duruşlarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bu bir iddiadır, buranın ekonomik gelişmesine katkı sunmak, Amed’e sahip çıkmaktır. Bu duruşu sergiledikleri için onlara da teşekkür ediyorum. İddiasını bu kentte gerçekleştirme çabasında olan tüm sanayici ve iş insanlarımızı tebrik ediyorum. OSB, tüm fabrikalarıyla çalışıyor. Bu ivme devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Tekstil OSB, Hayvancılık OSB kurulyor. Sektörel olarak da daha da uzmanlaşan bir çalışma devam ediyor. Yerel yönetimler olarak, ekonomi konusunda daha fazla hayatın içerisinde var olacağımızı ifade ettik. Bu kapsamda Yerel Ekonomileri Güçlendirme Daire Başkanlığı’nı kurduk. Ayrıca bu sanayiyi güçlendirmek için her zaman iş insanlarımızla birlikte olacağız. Yerel yönetimler olarak, her zaman onların yanında olacağız, elimizden ne geliyorsa seferber edeceğiz diyoruz. Diyarbakır sanayicisi, siyasetçsi ve sivil toplum örgütleriyle son derece iddialı bir kent.”dedi Konuşmaların ardından firma sahibi Sayın Aziz GÖCÜK Firma hakkında bilgiler verdi .Program işletmenin gezilmesi ve incelemelerde sonra Y.K Başkanımız gelen misafirlere teşekkür ederek güç birliğinin şart olduğunu belirtti.
asenka mermer