Mermer Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğine Dikkat Çeken Kamu Spotumuz Yayınlandı

Mermer Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğine Dikkat Çeken Kamu Spotumuz Yayınlandı

Avrupa Birliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ortaklığında açılan iş sağlığı ve güvenliğini geliştirme hibe programı kapsamında yürüttüğümüz, ‘İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi ile Güvenli Geleceğe’ isimli projemizde önemli adımlar atıyoruz. Mermer sektörünü odağına alan projemizin temel amacı, iş sağlığı ve güvenliği konusunun önemine dikkat çekmek ve bu konuda toplumun bilinç düzeyini artırmaktır. Mermer sektöründe çalışan işçilere, işçi ailelerine ve işverenlere iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri vermekteyiz. Diyarbakır Ticaret Odası ve Diyarbakır Mermerciler ve Madenciler Derneği ile beraber Sanayi Mektebi’nde bir simülasyon odası kurma çalışmalarımızı da kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız. Mermer sektöründe işe başlayacak kişilere sanal gerçeklik teknolojisiyle iş sağlığı ve güvenliği konusunda nelere dikkat etmeleri gerektiğini öğretecek bu simülasyon, projemizin en önemli hedefleri arasında yer almaktadır.

İşverenlerimizin iş sağlığı ve güvenliği konusunda gerekli hassasiyetleri gösterip önlemler alması, işçilerine koruyucu ekipman tedarik etmesi ve üzerine düşen bütün diğer sorumlulukları yerine getirmesi gerekmektedir. İşçilerimizin sağlık taramalarını ve iş güvenliği eğitimlerini de ihmal etmemelilerdir. Unutulmamalı ki işverenler ne kadar duyarlı olursa teknik elemanlar ve işçiler de o kadar duyarlı olacaktır.

Bugün kamuoyuyla paylaştığımız kamu spotumuz, mermer sektöründe çalışan işçilerimizin iş sağlığı ve güvenliği konusunda dikkat etmeleri gereken hususları içermektedir. Basit önlemlerin bile hayat kurtarıcı olduğu gerçeğini göz ardı etmeden iş güvenliği konusunda işçilerimiz de üzerine düşen sorumluluğu yerini getirmelidir. Kürtçe ve Türkçe olarak çekimini yaptığımız kamu spotumuzun mermer sektörüne bir bütün olarak fayda sağlamasını umar, sağlıklı bir iş hayatı temenni ederiz.